27.1.2012

Boutari Naoussa - Kreikan hapan helmi?

Hapan, tanniininen, sinertävä.
Puolukkainen, mausteinen, maukas.
Kreikkalainen, erilainen, uudenlainen.
Hailakka, sutjakka, mussakka.

Xinomavro-rypälettä on verrattu Pinot noiriin, mikä selittääkin sen, ettei tästä tule lempiviiniäni (ks. aiheesta esim. Casillero del Diablo Pinot Noir). Kaipaan lempeyttä, jota nämä melkoisen herukkaiset ja happamat tapaukset eivät tarjoa.

Alko: Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, hennon viikunainen, mausteinen. 10 e. Xinomavro-rypäle (100%), vuosikerta 2007.

Plussat: ++



Naoussan laatuviinialue sijaitsee itäisessä Kreikassa Makedonian rajan lähellä. Tarhat ovat Vermio-vuoren rinteillä. Boutari on yksi Kreikan suurimpia viiniliikkeitä. Yhtiön perusti John Boutari vuonna 1879 ja se on edelleen saman perheen omistuksessa.

Boutarilla on useita viinitiloja ja kuusi viininvalmistamoa eri puolilla Kreikkaa: Naoussan lisäksi Santorinilla, Goumenissassa, Mantiniassa, Atticassa ja Kreetalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...