14.6.2013

Kokeilemisen arvoinen cava: Jaume Serra Brut


Tämä oli sopiva kuohuviini Saiman makuun ja lompakkoon.
Kuivempi kuin kuiva - siis erittäin kuiva.
Keskihapokas - ei kirpaissut kieltä, muttei myöskään lannistunut lasissa.
Samppanjamenetelmällä valmistettu - herkkyyttä ja hentojakin makusävyjä.
Klassiset cava-rypäleet: Macabeo, Parellada, Xarel.lo.

Maku oli sopivan, tasapainoisen hedelmäinen, aavistuksen limettinen. Oikein täydellinen reilun kahdeksan euron cava! 

Alko: Erittäin kuiva, keskihapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen paahteinen. Rypäleet: Macabeo, Parellada, Xarel.lo. 8,30 euroa.

Jaume Serra on Don Jaume Serra Güelin vuonna 1943 perustama cavatalo. Se sijaitsee Vilanova I La Geltrússa Barcelonan länsipuolella. Vuodesta 1997 sen on omistanut Espanjan suurin viinitalo J. García Carrión, joka on vuonna 1890 Jumillaan perustettu perheyhtiö.

1 kommentti:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...